ΕΣΠΑ
BASIC BASISTA SEMINAR
Γίνε ένας ολοκληρωμένος Barista παίρνοντας εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα του καφέ, κάνοντας το σεμινάριο Barista Τraining. Μάθε τα πάντα για το καφεόδεντρο, τα είδη και τις ποικιλίες, την επεξεργασία και συγκομιδή του καρπού, το καβούρδισμα, τη συσκευασία και το blending, Οι baristi μαθαίνουν να χρησιμοποιούν και να ρυθμίζουν σωστά τον μύλο άλεσης καθώς και την μηχανή espresso. Στο σεμινάριο αναλύεται η σωστή τεχνική του tamping καθώς και όλα τα μυστικά για την αποφυγή του channeling. Η σωστή μέθοδος πως να παρασκευάζεται το τέλειο βελούδινο αφρόγαλα και όλα τα βασικά ροφήματα με βάση τον espresso.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα Σεμινάρια BARISTA – TRAINING απευθύνονται:
  • Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους και να εργαστούν σε ένα επάγγελμα αυξημένης ζήτησης όπως του barista, αποκτώντας παράλληλα ένα σημαντικό πτυχίο παρακολούθησης ολοκληρωμένου σεμιναρίου από ένα μεγάλο οργανισμό.
  • Σε αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να λάβουν την απόλυτη εξειδίκευση σε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.
  • Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην εστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

1. BASIC BARISTA - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ. Διάρκεια 5 ΩΡΕΣ (1η Μέρα)
  • ΘΕΩΡΙΑ: Ιστορία του Καφέ, Είδη και ποικιλίες καφέ (Arabica, Robusta), Το καφεόδεντρο, συγκομιδή και επεξεργασία του καρπού, Το Καβούρδισμα, συσκευασία και αποθήκευση
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η Μηχανή Espresso και ο Μύλος Άλεσης/και Επίδειξη λειτουργίας,
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ: ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ εσπρέσο, καπουτσίνο, freddo

2. BARISTA SKILS - Αναλυτική Παρουσίαση / Επίδειξη και Πρακτική. Διάρκεια 8 ΩΡΕΣ (2 μέρες 4 ωρών)
  • • Παράμετροι εκχύλισης ενός τέλειου espresso
    - Ρύθμιση μύλου άλεσης (ζύγιση και ρύθμιση)
    - Πρακτική παρασκευής όλων των ροφημάτων espresso (dopio, stretto, lungo, americano)
  • • Παρασκευαστικό Ροφημάτων με Γάλα και τα χαρακτηριστικά του
    - Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα (κρέμα)
    - Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
    - Παρασκευαστικό όλων των ροφημάτων με αφρόγαλα capuccino, διπλό capuccino, latte, machiato
  • • Κρύα ροφήματα, freddo espesso και freddo capuccino
    - Σωστός τρόπος σερβιρίσματος και συνδυασμός παρασκευής ροφημάτων
  • • -Καφές φίλτρου
    - Σοκολάτα
    - Καφές στο μπρίκι (ελληνικός) - ibrik
    - Στιγμιαίος καφές
  • • - Το νερό και οι ιδιότητες του για τον καφέ και τη μηχανή, φίλτρανση
    - Αναλυτική επίδειξη Καθαρισμού μηχανής καφέ και μύλου άλεσης
Διάρκεια προγράμματος: 3 μέρες (13 Ώρες)
Ολιγομελή τμήματα έως 6 άτομα